Τηλεσυναντήσεις Class for Web (πρώην Collaborate)

Τηλεσυναντήσεις Class for Web (πρώην Collaborate)

Είσοδος στην Τηλεσυνάντηση

Στις μονοτμηματικές Θεματικές Ενότητες υπάρχει συνήθως μόνο ένα δωμάτιο (Τηλεσυναντήσεις Θεματικής Ενότητας), ενώ στις πολυτμηματικές δημιουργείται και το δωμάτιο "Τηλεσυναντήσεις Τμήματος".

Και τα 2 δωμάτια είναι συνεχώς διαθέσιμα για διεξαγωγή τηλεσυνάντησης, αφού έχουν διάρκεια για όλο το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

Για να συνδεθείτε στην τηλεσυνάντηση κάντε κλικ στον σύνδεσμο "Τηλεσυνάντηση Θεματικής Ενότητας ή Τμήματος".

 

 

Από την επόμενη σελίδα κάντε κλικ στο «Είσοδος στην Τηλεσυνάντηση».


Θα ανοίξει καινούργιο παράθυρο με το περιβάλλον του Blackboard Collaborate Ultra.

Την πρώτη φορά που θα δοκιμάσετε να συνδεθείτε σε τηλεσυνάντηση, θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση για να επιτρέψετε στον browser σας να χρησιμοποιεί το μικρόφωνο (κάντε κλικ στο «Allow»).


Θα ανοίξει ένα καινούργιο παράθυρο για "Δοκιμή ήχου". Επιλέξτε από τη λίστα το μικρόφωνο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και μιλήστε στο μικρόφωνο. Αν βλέπετε τη μπάρα να ανεβοκατεβαίνει πατήστε το «Ναι. Ο ήχος λειτουργεί». 

Μία τελευταία ειδοποίηση που αφορά την κάμερα του υπολογιστή θα εμφανιστεί στην οθόνη. Πατήστε ξανά «Allow» για να επιτρέψετε στον browser σας να χρησιμοποιεί την κάμερά σας και ακολούθως «Ναι. Το βίντεο λειτουργεί» εάν είναι όλα εντάξει.


Γραφικό Περιβάλλον Τηλεσυναντήσεων

Στο πιο κάτω βίντεο θα δείτε μια σύντομη περιγραφή για το γραφικό περιβάλλον πλοήγησης της τηλεσυνάντησης, καθώς και τις λειτουργίες που παρέχονται στον χρήστη. 

 


Καλές πρακτικές

  • Χρησιμοποιήστε ενσύρματο δίκτυο εάν υπάρχει. Εάν δεν υπάρχει, φροντίστε να είστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ασύρματο δίκτυο.
  • Κλείστε όλα τα υπόλοιπα προγράμματα και συσκευές streaming που χρησιμοποιούν το δίκτυο την ώρα της τηλεσυνάντησης.
  • Διατηρήστε τον browser σας αναβαθμισμένο, στην τελευταία του έκδοση. Εδώ μπορείτε να βρείτε του υποστηριζόμενους browsers από το Blackboard Collaborate.
  • Περιορίστε τη χρήση κάμερας. Χρησιμοποιείστε το βίντεο μόνο όπου είναι απαραίτητο.
  • Εάν είστε από κινητή συσκευή χρησιμοποιήστε το Safari για συσκευές iOS και το Chrome για συσκευές Android.
  • Χρησιμοποιήστε ακουστικά για να μειωθεί ο ήχος στο παρασκήνιο.
  • Απενεργοποιήστε τις εφαρμογές που αποκόπτουν διαφημίσεις (Ads). Οι εφαρμογές αυτές ενδέχεται να απενεργοποιήσουν τα κουμπιά ήχου και εικόνας στον browser σας
  • Απενεργοποιήστε την προβολή Gallery (εικόνα) που σας δίνει τη δυνατότητα να προβάλλετε τα μέγιστα βίντεο, εάν θέλετε να μειώσετε τη ζήτηση στο δίκτυό σας.


Προβλήματα σύνδεσης στην τηλεσυνάντηση

Στην περίπτωση που παρουσιάζεται πρόβλημα με τη σύνδεσή σας στο δωμάτιο τηλεσυναντήσεων, ακολουθούν κάποιες οδηγίες που μπορείτε να κάνετε εκείνη την ώρα.
Αργή σύνδεση

Σε περίπτωση που η σύνδεσή σας είναι αργή μπορείτε να το ελέγξετε απο την κατάσταση σύνδεσης πάνω στην εικόνα προφίλ σας .  

Επιλέγοντας την εικόνα προφίλ σας σας εμφανίζει τα πιθανά προβλήματα που αντιμετωπίζετε.


  • ex Excellent: Ο συμμετέχοντας μπορεί να διαμοιράσει, να δει και να ακούσει όλους τους συμμετέχοντες χωρίς κανένα πρόβλημα.
  • good Good: Ο συμμετέχοντας μπορεί να διαμοιράσει, να δει και να ακούσει όλους τους συμμετέχοντες με λίγα ή κανένα πρόβλημα.
  •  Fair: Ο συμμετέχοντας πιθανόν να παρουσιάζει κάποιες αλλαγές στην επικοινωνία του.
  • poor
 Poor: Ο συμμετέχοντας μπορεί να έχει δυσκολίες να διαμοιράσει, να δει και να ακούσει όλους τους συμμετέχοντες.

Προβλήματα Ήχου και Κάμερας

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ήχο σας ή την κάμερά σας, ακολουθήστε τις παρακάτω σχετικές οδηγίες ανάλογα με τον browser που χρησιμοποιείτε. Πάντοτε ο browser σας πρέπει να είναι αναβαθμισμένος στην τελευταία έκδοση.


    • Related Articles

    • Τηλεσυναντήσεις Class for Zoom

      Ελάχιστες απαιτήσεις για τη λειτουργία του προγράμματος Απαιτήσεις επεξεργαστή (Processor requirements) Desktop Single-core 1Ghz or higher (Recommended) Dual-core 2Ghz or higher (Intel i3/i5/i7 or AMD equivalent) Mobile Any 1 Ghz single core ...
    • Επικοινωνία

      Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική και μπορεί να είναι σύγχρονη ή ασύγχρονη με τους συμμετέχοντες μίας Θεματικής Ενότητας. Η ασύγχρονη επικοινωνία γίνεται μέσω της δραστηριότητας «Φόρουμ», που είναι η ομάδα συζητήσεων που υπάρχει σε κάθε θεματική ...
    • Θεματική Ενότητα

      Μόλις επιλέξετε τη Θεματική σας Ενότητα, θα εμφανιστεί το περιβάλλον της Ενότητας με το εκπαιδευτικό υλικό. Σε όλες τις Θεματικές Ενότητες υπάρχει το πάνω μέρος με το γκρίζο πλαίσιο όπου βρίσκεται το μενού της ΘΕ, το εκπαιδευτικό υλικό στο κέντρο της ...
    • Προφίλ Χρήστη

      Κάνοντας κλικ στην εικόνα χρήστη που βρίσκεται στη δεξιά γωνιά της σελίδας, εμφανίζονται οι προσωπικές επιλογές κάθε χρήστη. Η πρώτη επιλογή είναι το Accessibility/Προσβασιμότητα, από όπου μπορείτε να ρυθμίσετε την εμφάνιση των χρωμάτων και των ...