Προφίλ Χρήστη

Προφίλ Χρήστη

Κάνοντας κλικ στην εικόνα χρήστη που βρίσκεται στη δεξιά γωνιά της σελίδας, εμφανίζονται οι προσωπικές επιλογές κάθε χρήστη.

Η πρώτη επιλογή είναι το Accessibility/Προσβασιμότητα, από όπου μπορείτε να ρυθμίσετε την εμφάνιση των χρωμάτων και των χαρακτήρων. 

Επιλέγοντας το Προφίλ θα εμφανιστούν όλες οι προσωπικές σας λεπτομέρειες. Μπορείτε να επεξεργαστείτε το προφίλ σας προσθέτοντας μία φωτογραφία σας, γράφοντας ένα σύντομο βιογραφικό και προσθέτοντας κάποια επιπρόσθετα ενδιαφέροντα, τα οποία θα βλέπουν μόνο οι διδάσκοντες και οι συμφοιτητές σας. Επίσης μπορείτε να δείτε τις ΘΕ στις οποίες είστε εγγεγραμμένοι, όπως και να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αναρτήσεις και συνομιλίες σε φόρουμ στα οποία συμμετέχετε.

Επιλέγοντας το Βαθμοί, θα μπορείτε να πλοηγηθείτε στους βαθμούς των εργασιών και των δραστηριοτήτων κάθε Θεματικής Ενότητας που είστε εγγεγραμμένοι.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η επίσημη τελική βαθμολογία είναι αυτή που εμφανίζεται στη Διαδικτυακή Πύλη.

Στο Ημερολόγιο θα δείτε, αν αναρτηθούν, σημαντικές ημερομηνίες που αφορούν τηλεσυναντήσεις και υποβολές εργασιών, ενώ στην επιλογή Μηνύματα θα μεταφερθείτε στη σελίδα όπου μπορείτε να ανταλλάξετε προσωπικά μηνύματα μέσω της πλατφόρμας.

Στις Προτιμήσεις υπάρχουν μαζεμένες διάφορες επιλογές που μπορείτε να τροποποιήσετε και αφορούν μόνο το προσωπικό σας προφίλ.  Οι πιο σημαντικές προτιμήσεις που πιθανόν να θέλετε να επεξεργαστείτε είναι οι Προτιμήσεις φόρουμ, μηνυμάτων και ειδοποιήσεων, όπου επιλέγετε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να ενημερώνεστε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ΑΠΚΥ για κάθε νέα ανάρτηση στο φόρουμ ή/και αποστολή μηνυμάτων ή άλλων ειδοποιήσεων.

 

Τέλος, όταν ολοκληρώσετε την περιήγησή σας στην Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης θα πρέπει να κάνετε Έξοδο.

 

Φωτογραφία Χρήστη

Με την καταχώριση της φωτογραφίας σας, το προφίλ σας γίνεται πιο οικείο και αυτό κάνει την επικοινωνία φιλικότερη προς όλους τους χρήστες. Για να καταχωρίσετε μία φωτογραφία στο προφίλ σας, επιλέξτε Επεξεργασία Προφίλ και πλοηγηθήτε στην Ενότητα Φωτογραφία. 

 

Από την επικεφαλίδα Νέα εικόνα, επιλέξτε το κιτρινισμένο κουτί πιο πάνω για να ανεβάσετε μία νέα φωτογραφία. 

Από το παράθυρο που θα ανοίξει, επιλέξτε από το μενού αριστερά το  «Ανέβασμα ενός αρχείου»  και μετά το κουμπί « Browse »  και επιλέξτε τη φωτογραφία που θέλετε να καταχωρίσετε από τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή. Αφού την επιλέξετε πατήστε το κουμπί  «Ανέβασμα αυτού του αρχείου» .

Στο πεδίο  «Περιγραφή εικόνας»  πληκτρολογήστε ένα μικρό κείμενο που να περιγράφει τη φωτογραφία (π.χ. Γεωργία Ματθαίου).

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία επεξεργασίας του προφίλ σας, πατήστε το κουμπί « Αποθήκευση προφίλ»  στο κάτω μέρος της φόρμας.


Προτιμήσεις φόρουμ


Όπως έχει αναφερθεί, μπορείτε να ρυθμίσετε και κάποιες προτιμήσεις που επιθυμείτε. Επιλέγοντας το Προτιμήσεις φόρουμ, θα ανοίξει η πιο κάτω σελίδα.

Η πρώτη επιλογή αφορά τον τρόπο που θέλετε να λαμβάνετε ηλεκτρονικό μήνυμα (email) για τις νέες αναρτήσεις που έγιναν στις ομάδες συζητήσεων. Αυτή η επιλογή ισχύει για όλες τις Θεματικές Ενότητες και όλα τα φόρουμ. Εάν σε μία ΘΕ θέλετε διαφορετικό τρόπο αποστολής ενημέρωσης θα πρέπει να πάτε στις ρυθμίσεις του συγκεκριμένου φόρουμ της Θεματικής Ενότητας.

Οι επιλογές που έχετε είναι:

  •   Χωρίς σύνοψη: Θα λαμβάνετε ένα διαφορετικό ηλεκτρονικό μήνυμα για κάθε νέα ανάρτηση.
  •   Ολοκληρωμένη: Ένα μοναδικό καθημερινό ηλεκτρονικό μήνυμα με τις αναρτήσεις και το πλήρες κείμενό τους 
  •   Θέματα: Ένα μοναδικό καθημερινό ηλεκτρονικό μήνυμα με γραμμένο μόνο το θέμα των αναρτήσεων της ημέρας.

    • Related Articles

    • Επικοινωνία

      Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική και μπορεί να είναι σύγχρονη ή ασύγχρονη με τους συμμετέχοντες μίας Θεματικής Ενότητας. Η ασύγχρονη επικοινωνία γίνεται μέσω της δραστηριότητας «Φόρουμ», που είναι η ομάδα συζητήσεων που υπάρχει σε κάθε θεματική ...
    • Σύνδεση στην Πλατφόρμα

      Η πρόσβαση των φοιτητών στις Θεματικές Ενότητες του Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025 θα ενεργοποιηθεί 29 και 30 Αυγούστου 2024. Ο κάθε φοιτητής θα λάβει ενημέρωση για την πρόσβασή του στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ΑΠΚΥ. Η ημερομηνία έναρξης του ...
    • Τηλεσυναντήσεις Class for Web (πρώην Collaborate)

      Είσοδος στην Τηλεσυνάντηση Στις μονοτμηματικές Θεματικές Ενότητες υπάρχει συνήθως μόνο ένα δωμάτιο (Τηλεσυναντήσεις Θεματικής Ενότητας), ενώ στις πολυτμηματικές δημιουργείται και το δωμάτιο "Τηλεσυναντήσεις Τμήματος". Και τα 2 δωμάτια είναι συνεχώς ...
    • Θεματική Ενότητα

      Μόλις επιλέξετε τη Θεματική σας Ενότητα, θα εμφανιστεί το περιβάλλον της Ενότητας με το εκπαιδευτικό υλικό. Σε όλες τις Θεματικές Ενότητες υπάρχει το πάνω μέρος με το γκρίζο πλαίσιο όπου βρίσκεται το μενού της ΘΕ, το εκπαιδευτικό υλικό στο κέντρο της ...
    • Τηλεσυναντήσεις Class for Zoom

      Ελάχιστες απαιτήσεις για τη λειτουργία του προγράμματος Απαιτήσεις επεξεργαστή (Processor requirements) Desktop Single-core 1Ghz or higher (Recommended) Dual-core 2Ghz or higher (Intel i3/i5/i7 or AMD equivalent) Mobile Any 1 Ghz single core ...