Θεματική Ενότητα

Θεματική Ενότητα

Μόλις επιλέξετε τη Θεματική σας Ενότητα, θα εμφανιστεί το περιβάλλον της Ενότητας με το εκπαιδευτικό υλικό. Σε όλες τις Θεματικές Ενότητες υπάρχει το πάνω μέρος με το γκρίζο πλαίσιο όπου βρίσκεται το μενού της ΘΕ, το εκπαιδευτικό υλικό στο κέντρο της σελίδας και το αριστερό μέρος με τις δραστηριότητες και πληροφορίες.  

 


Σε αυτή τη Θεματική Ενότητα έχουμε επιλέξει τη μορφή "Ενότητες (Tiles)" η οποία εμφανίζει την κάθε ενότητα με τον τρόπο που βλέπετε πιο πάνω. Υπάρχουν επίσης η "Εβδομαδιαία" και η "Θεματική" μορφή  μορφή προβολής εκπαιδευτικού υλικού.

   

Μενού Θεματικής Ενότητας


Το μενού της Θεματικής Ενότητας διαφέρει σύμφωνα με το ρόλο που έχει ο κάθε χρήστης στη Θεματική Ενότητα. 
  • Θεματική Ενότητα:  επιστρέφει στην αρχική σελίδα της Θεματικής Ενότητας.
  • Συμμετέχοντες:  Εμφανίζεται η λίστα με τα άτομα που συμμετέχουν στη Θεματική Ενότητα (φοιτητές και διδακτικό προσωπικό). Από εδώ μπορείτε να επιλέξετε ένα ή περισσότερους συμμετέχοντες και να τους στείλετε προσωπικό μήνυμα.
  • Βαθμοί:  Εμφανίζει το βαθμολόγιο με τις βαθμολογίες για όλες τις δραστηριότητες και εργασίες. 

Εκπαιδευτικό Υλικό

Το εκπαιδευτικό υλικό μπορεί να παρουσιαστεί στους φοιτητές με αρχεία, βιβλία, κουίζ αξιολόγησης, ομάδες συζητήσεων και άλλους διαφορετικούς τρόπους.

Στο πρώτο μέρος είναι η περιγραφή της ΘΕ η οποία μπορεί να περιέχει κάποιο εισαγωγικό βίντεο καλωσορίσματος, ή μια μικρή περίληψη της ΘΕ, το φόρουμ, τις τηλεσυναντήσεις και τα στοιχεία επικοινωνίας των διδασκόντων.

Στη συνέχεια παρουσιάζεται το εκπαιδευτικό υλικό το οποίο ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών και/ή τη Θεματική Ενότητα μπορεί να έχει Εβδομαδιαία, Θεματική ή μορφή Ενοτήτων.

Μορφότυπος Ενοτήτων


Επιλέγοντας την ενότητα που επιθυμείτε να διαβάσετε ανοίγει το εκπαιδευτικό υλικό που υπάρχει κάτω από αυτή την ενότητα ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται στο παρασκήνιο.   

Θεματική μορφή

Στη Θεματική μορφή το υλικό χωρίζεται σε κεφάλαια τα οποία πιθανόν να χρειάζονται περισσότερες από μία εβδομάδα μελέτης. 



Εβδομαδιαία μορφή

Στην εβδομαδιαία μορφή το εκπαιδευτικό υλικό χωρίζεται ανά εβδομάδα.


Δραστηριότητες και Ανακοινώσεις

Στο δεξί μέρος της σελίδας υπάρχει το μενού με τις δραστηριότητες και πληροφορίες της Θεματικής για εύκολη πρόσβαση. Το μενού αυτό μπορείτε να το εμφανίσετε επιλέγοντας το τόξο  στο δεξί μέρος και να το κρύψετε επιλέγοντας το Χ.

 

Πληροφορίες Φοιτητή

Εμφανίζεται το τμήμα που είναι εγγεγραμμένος ο φοιτητής, ο Διδάσκοντάς του και ο Συντονιστής της Θεματικής Ενότητας.

 

 

Δραστηριότητες

Κάτω από τις Δραστηριότητες βρίσκονται συγκεντρωμένες και κατηγοριοποιημένες ανά είδος όλες οι δραστηριότητες (Φόρουμ, Εργασίες, Πηγές Πληροφοριών κ.α.) που έχουν δημιουργηθεί σε μία Θεματική Ενότητα. Μέσω των «Δραστηριοτήτων» έχετε άμεση και γρήγορη πρόσβαση στις δραστηριότητες της Θεματικής Ενότητας.

 

 

Πλατφόρμα Βίντεο

Στο χώρο αυτό εμφανίζονται βίντεο που έχουν σχέση με τη Θεματική σας Ενότητα και τα οποία είναι αναρτημένα στην Πλατφόρμα Βίντεο. Συγκεκριμένα κάτω από τη  «Ζωντανή μετάδοση βίντεο»  εμφανίζονται σύνδεσμοι προς ζωντανές μεταδόσεις που διεξάγονται μέσω της Πλατφόρμας Βίντεο, ενώ πιο κάτω στις  «Ολοκληρωμένες καταγραφές» εμφανίζονται οι καταγραφές των ζωντανών μεταδόσεων, αλλά και άλλων διαλέξεων της Θεματικής Ενότητας. 

 

 

 

 

 

Τελευταίες Ανακοινώσεις

Οι «Τελευταίες ανακοινώσεις» είναι οι αναρτήσεις που γίνονται στην Ομάδα Συζητήσεων Θεματικής Ενότητας. Είναι δηλαδή ο χώρος στον οποίο όλα τα μέλη μιας Θεματικής Ενότητας μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα σχετικά με το αντικείμενο της Θεματικής Ενότητας.


    • Related Articles

    • Σύνδεση στην Πλατφόρμα

      Η πρόσβαση των φοιτητών στις Θεματικές Ενότητες του Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025 θα ενεργοποιηθεί 29 και 30 Αυγούστου 2024. Ο κάθε φοιτητής θα λάβει ενημέρωση για την πρόσβασή του στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ΑΠΚΥ. Η ημερομηνία έναρξης του ...
    • Επικοινωνία

      Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική και μπορεί να είναι σύγχρονη ή ασύγχρονη με τους συμμετέχοντες μίας Θεματικής Ενότητας. Η ασύγχρονη επικοινωνία γίνεται μέσω της δραστηριότητας «Φόρουμ», που είναι η ομάδα συζητήσεων που υπάρχει σε κάθε θεματική ...
    • Προφίλ Χρήστη

      Κάνοντας κλικ στην εικόνα χρήστη που βρίσκεται στη δεξιά γωνιά της σελίδας, εμφανίζονται οι προσωπικές επιλογές κάθε χρήστη. Η πρώτη επιλογή είναι το Accessibility/Προσβασιμότητα, από όπου μπορείτε να ρυθμίσετε την εμφάνιση των χρωμάτων και των ...