Επικοινωνία

Επικοινωνία

Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική και μπορεί να είναι σύγχρονη ή ασύγχρονη με τους συμμετέχοντες μίας Θεματικής Ενότητας.

Η ασύγχρονη επικοινωνία γίνεται μέσω της δραστηριότητας «Φόρουμ», που είναι η ομάδα συζητήσεων που υπάρχει σε κάθε θεματική ενότητα. Είναι βασικά ο χώρος στον οποίο όλα τα μέλη μίας Θεματικής Ενότητας μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα σχετικά με το αντικείμενο της Θεματικής Ενότητας, να ενημερωθούν από το διδάσκοντα για τα νέα της Θεματικής Ενότητας ή ακόμη να συζητήσουν για γενικά θέματα που δεν αφορούν απαραίτητα το αντικείμενο της Θεματικής Ενότητας.

Ασύγχρονη επικοινωνία μέσω της πλατφόρμας μπορεί να επιτευχθεί επίσης μέσω της εφαρμογής «Μηνύματα», όπου οι διδάσκοντες μπορούν να στείλουν ομαδικά ή προσωπικά μηνύματα στους φοιτητές και να τους ενημερώσουν για τη Θεματική Ενότητα.

Σύγχρονη επικοινωνία επιτυγχάνεται με τη διεξαγωγή Τηλεσυναντήσεων σε χρόνο που ορίζεται από πριν. Οι Τηλεσυναντήσεις καταγράφονται για να είναι διαθέσιμες στους φοιτητές για θέαση ανά πάσα στιγμή. 


Ομάδες συζητήσεων - Φόρουμ

Φόρουμ δημιουργείται σε κάθε Θεματική Ενότητα για επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων της ΘΕ. Συνήθως έχει την ονομασία « Ομάδα Συζητήσεων Θεματικής Ενότητας » και εάν η Θεματική Ενότητα είναι πολυτμηματική, δημιουργείται και το « Ομάδα Συζητήσεων Τμήματος », όπου θα έχουν πρόσβαση μόνο οι φοιτητές κάθε τμήματος με τον διδάσκοντά τους.

Νέο Θέμα

Για να προσθέσετε νέο θέμα συζήτησης, επιλέξτε το φόρουμ το οποίο επιθυμείτε, και ακολούθως πατήστε το κουμπί «Προσθήκη νέου θέματος συζήτησης». Γράψτε το Θέμα και το Μήνυμα και κάντε κλικ στο «Ανάρτηση στο φόρουμ», εάν θέλετε να γράψετε μόνο κείμενο. Διαφορετικά, πατήστε στο Προχωρημένο, για να επισυνάψετε ένα αρχείο.

Απάντηση

Όταν πατήσετε το κουμπί απάντηση σε ένα θέμα, μπορείτε να απαντήσετε απευθείας στο μήνυμα, χωρίς να ανοίξει καινούργιο παράθυρο εάν δε το θέλετε. Εάν θέλετε τις επιπρόσθετες επιλογές, πατήστε το κουμπί Προχωρημένο.



Μηνύματα

Τα « Μηνύματα » είναι ένα εργαλείο της Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης eClass με το οποίο οι συμμετέχοντες της κάθε Θεματικής Ενότητας μπορούν να συζητούν με τον διδάσκοντα και άλλους φοιτητές για θέματα που τους αφορούν. Η χρήση των « Μηνυμάτων » είναι πολύ εύκολη τόσο για τους διδάσκοντες όσο και για τους φοιτητές και γίνεται με δύο τρόπους, οι οποίοι περιγράφονται πιο κάτω.

Πρώτος τρόπος

Από το πάνω δεξί μέρος της οθόνης, δίπλα από την εικόνα προφίλ σας, κάντε κλικ στο εικονίδιο . Εκεί εμφανίζονται τα μηνύματα σε τρεις κατηγορίες, με αστερίσκο, ομαδικά και ιδιωτικές συνομιλίες. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο στο τέλος της οθόνης « Όλα τα μηνύματα», και θα ανοίξουν τα μηνύματα σε μεγαλύτερο παράθυρο. Βρείτε τη συνομιλία που θέλετε, γράψτε νέο μήνυμα και στείλτε το.
 

Δεύτερος τρόπος

  1. Επιλέξτε τη Θεματική σας Ενότητα, και από τη στήλη αριστερά επιλέξτε «Συμμετέχοντες».
  2. Επιλέξτε τον χρήστη που θέλετε να στείλετε μήνυμα και θα ανοίξει η σελίδα προφίλ του.
  3. Επιλέξτε «Αποστολή μηνύματος», γράψτε το κείμενο που θέλετε και πατήστε αποστολή.

Όταν έχετε νέα μηνύματα θα εμφανίζεται ειδοποίηση πάνω δεξιά δίπλα από την εικόνα προφίλ σας.

 

Τηλεσυναντήσεις

Σύγχρονη επικοινωνία επιτυγχάνεται με τη διεξαγωγή Τηλεσυναντήσεων σε χρόνο που ορίζει ο Διδάσκοντας από πριν. Οι Τηλεσυναντήσεις καταγράφονται για να είναι διαθέσιμες για θέαση στους φοιτητές ανά πάσα στιγμή.


    • Related Articles

    • Προφίλ Χρήστη

      Κάνοντας κλικ στην εικόνα χρήστη που βρίσκεται στη δεξιά γωνιά της σελίδας, εμφανίζονται οι προσωπικές επιλογές κάθε χρήστη. Η πρώτη επιλογή είναι το Accessibility/Προσβασιμότητα, από όπου μπορείτε να ρυθμίσετε την εμφάνιση των χρωμάτων και των ...
    • Τηλεσυναντήσεις Class for Web (πρώην Collaborate)

      Είσοδος στην Τηλεσυνάντηση Στις μονοτμηματικές Θεματικές Ενότητες υπάρχει συνήθως μόνο ένα δωμάτιο (Τηλεσυναντήσεις Θεματικής Ενότητας), ενώ στις πολυτμηματικές δημιουργείται και το δωμάτιο "Τηλεσυναντήσεις Τμήματος". Και τα 2 δωμάτια είναι συνεχώς ...
    • Τηλεσυναντήσεις Class for Zoom

      Ελάχιστες απαιτήσεις για τη λειτουργία του προγράμματος Απαιτήσεις επεξεργαστή (Processor requirements) Desktop Single-core 1Ghz or higher (Recommended) Dual-core 2Ghz or higher (Intel i3/i5/i7 or AMD equivalent) Mobile Any 1 Ghz single core ...
    • Θεματική Ενότητα

      Μόλις επιλέξετε τη Θεματική σας Ενότητα, θα εμφανιστεί το περιβάλλον της Ενότητας με το εκπαιδευτικό υλικό. Σε όλες τις Θεματικές Ενότητες υπάρχει το πάνω μέρος με το γκρίζο πλαίσιο όπου βρίσκεται το μενού της ΘΕ, το εκπαιδευτικό υλικό στο κέντρο της ...
    • Σύνδεση στην Πλατφόρμα

      Η πρόσβαση των φοιτητών στις Θεματικές Ενότητες του Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025 θα ενεργοποιηθεί 29 και 30 Αυγούστου 2024. Ο κάθε φοιτητής θα λάβει ενημέρωση για την πρόσβασή του στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ΑΠΚΥ. Η ημερομηνία έναρξης του ...